Recept

Pladijs met aardappel-knolselderpuree, pastinaakchips en ansjovisboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt: 

“Maak met de rest van de knolselder lekkere frietjes of bewaar hem voor een feestelijk soepje. De boter kun je ook een dag op voorhand maken. Neem de boter dan een halfuur voor gebruik uit de koelkast."

bereiding
  1. 1

    Maak de ansjovisboter. Pel en pers de knoflook en prak de ansjovisfilets fijn. Meng de zachte boter met de knoflook, de geplette ansjovisfilets, de geraspte citroenschil, het citroensap en de peper. Zet de boter minstens 1 uur in de koelkast, zodat alle smaken zich kunnen vermengen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Maak de knolselder schoon en snij in hem blokjes. Doe de aardappelen en de knolselder samen met de tijm in een kookpot en leng aan met de helft water, de helft melk. Voeg wat zout toe. Kook de aardappelen en de knolselder gaar. Giet ze af, verwijder de tijm en pureer de groenten met een flinke klont boter, peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Schil de pastinaken en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en meng er flink wat zout, peper en olijfolie onder. Bak ze 15 minuten in de oven en hussel halverwege de baktijd goed om.

  4. 4

    Dep de vis goed droog. Smelt wat boter en olijfolie in een grote pan. Bak de vis eerst 2 tot 3 minuten op de velkant. Bak daarna nog een 2-tal minuten op de andere kant. Leg er een plakje van de ansjosvisboter op en laat die smelten.

  5. 5

    Serveer de gebakken pladijs met de aardappel-knolselderpuree en werk af met de pastinaakchips en een plukje kervel. Geef er ansjovisboter in plakjes apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pladijs met aardappel-knolselderpuree, pastinaakchips en ansjovisboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!