Gepocheerde pladijsfilets met spinazie, citroen-kappertjescouscous en kruidensaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gepocheerde pladijsfilets met spinazie, citroen-kappertjescouscous en kruidensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Slechts 495 kcal per portie!

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Mix alle ingrediënten glad in de blender. Kruid met peper en zout en zet koel.

  2. 2

    Pel de ui, schil de wortel en snij grof. Pel en pers de knoflook. Doe alles in een diepe pan en giet er de wijn en 700 ml water bij. Voeg de tijm en laurier toe. Kruid met peper en zout. Breng deze groentebouillon aan de kook en laat 20 minuten onder deksel koken. Haal door een zeef en laat afkoelen.

  3. 3

    Leg de pladijsfilets in een pot, giet er de koude groentebouillon over en breng tot net aan het kookpunt. Zet het vuur lager en pocheer de vis nog 5 minuten. Schep de vis uit de bouillon en hou warm in een lauwe oven.

  4. 4

    Pel en snipper de sjalot. Stoof glazig in olijfolie. Voeg de spinazie toe en bak 2 minuten. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verwarm de kippenbouillon. Doe de couscous in een kom en giet er de hete bouillon over. Dek af en laat 5 minuten wellen. Maak de couscous los met een vork en schep er de kappertjes, de citroenschil en het sap, de peterselie en de pijnboompitten onder.

  6. 6

    Serveer de gepocheerde pladijs met de spinazie, couscous en kruidensaus. Werk af met de bietenblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de saus. Mix alle ingrediënten glad in de blender. Kruid met peper en zout en zet koel.

  2. 2

    Pel de ui, schil de wortel en snij grof. Pel en pers de knoflook. Doe alles in een diepe pan en giet er de wijn en 700 ml water bij. Voeg de tijm en laurier toe. Kruid met peper en zout. Breng deze groentebouillon aan de kook en laat 20 minuten onder deksel koken. Haal door een zeef en laat afkoelen.

  3. 3

    Leg de pladijsfilets in een pot, giet er de koude groentebouillon over en breng tot net aan het kookpunt. Zet het vuur lager en pocheer de vis nog 5 minuten. Schep de vis uit de bouillon en hou warm in een lauwe oven.

  4. 4

    Pel en snipper de sjalot. Stoof glazig in olijfolie. Voeg de spinazie toe en bak 2 minuten. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verwarm de kippenbouillon. Doe de couscous in een kom en giet er de hete bouillon over. Dek af en laat 5 minuten wellen. Maak de couscous los met een vork en schep er de kappertjes, de citroenschil en het sap, de peterselie en de pijnboompitten onder.

  6. 6

    Serveer de gepocheerde pladijs met de spinazie, couscous en kruidensaus. Werk af met de bietenblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.