Recept

Papillot van pladijs met krieltjes in knoflookboter

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook lekker: verdeel je zelfgemaakte kruidenboter over de papillotjes in plaats van de Noilly Prat en het bouillonblokje: het resultaat is een boterzacht visje bomvol smaak.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bereid de krieltjes. Boen de krielaardappelen schoon en kook ze gaar in lichtgezouten water. Pel en pers intussen de knoflook en snipper de verse kruiden. Meng de zachte boter met de knoflook, de gesnipperde kruiden, citroenschil, peper en zout en schep goed om. Zet even koel weg.

  2. 2

    Spoel de groene asperges en snij het harde uiteinde weg. Snij ze in stukken. Maak de paprika schoon en snij in blokjes. Dop de boontjes en halveer ze. Pel de ui en snij ‘m in ringen.

  3. 3

    Leg 4 stukken bakpapier op 4 stukken aluminiumfolie. Rol de pladijsfilets op en leg in het midden van elk stuk bakpapier een pladijsrolletje. Verdeel de uiringen, boontjes, gele paprika en groene asperges over de 4 papillotjes en besprenkel met Noilly Prat en olijfolie. Verkruimel er een beetje van het groentebouillonblokje bij. Kruid met peper en zout en leg in elk papillotje een takje dille. Vouw de papillotjes goed toe en gaar ze 15 à 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Giet de krielaardappelen af en schud goed op. Verdeel er enkele vlokjes van de kruidenboter over en laat deze smelten tussen de krieltjes. Serveer de pladijspapillotjes met de aardappeltjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Papillot van pladijs met krieltjes in knoflookboter

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!