Recept

Waterzooi van pladijsrolletjes met peterselieaardappelen

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Superfeestelijk, zo'n waterzooi van vis.

bereiding
 1. 1

  Maak de prei, de wortelen en de selder schoon en snij ze in fijne julienne. Stoof de groenten aan in de olijfolie. Giet er de visbouillon bij. Dek af en laat 10 minuten zacht koken.

 2. 2

  Snij de pladijsfilets in de lengte in twee, dep ze goed droog en rol ze op. Temper het vuur. Leg de stukken vis op de groenten en zet er het deksel op. Laat 10 minuten garen.

 3. 3

  Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Hak de bladpeterselie fijn. Giet de aardappelen af. Laat de boter smelten bij de aardappelen en doe er de fijngehakte bladpeterselie onder. Bestrooi met grof zeezout.

 4. 4

  Schep de pladijsrolletjes en groenten met een schuimspaan uit de bouillon in een diepe schaal. Klop de eidooiers los met de room. Leng aan met een pollepel van de visbouillon. Roer glad en giet voorzichtig weer in de pan. Breng tot tegen het kookpunt, maar laat de saus niet meer koken. Breng op smaak met peper en zout.

 5. 5

  Schik de pladijsrolletjes in de borden en leg er de groenten bij. Lepel er de hete saus over. Leg er enkele peterselieaardappelen bij en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Waterzooi van pladijsrolletjes met peterselieaardappelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!