Recept

Pladijs in citroensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris lentegerechtje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C.

    Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.

    Rasp de citroenschil.

    Rooster de amandelschilfers in een droge pan.

    Hak de peterselie.

  2. 2

    Kruid de pladijsfilets met peper en zout, rol op en steek vast met een prikker. Leg ze in een beboterde ovenschaal, leg op elk een klontje boter en zet ze 15 minuten in de oven.

  3. 3

    Roerbak de spinazie kort in wat boter. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Smelt 70 g boter in een pannetje. Voeg de bloem en de citroenzeste toe en laat even sudderen. Roer er de visfond en de room door, laat indikken. Roer er, van het vuur af, de eidooier door en het sap van de citroen. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Leg wat spinazie op de borden. Verdeel er de pladijsrolletjes over. Werk af met de saus, de tomatenblokjes, de gehakte peterselie en de geroosterde amandelschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pladijs in citroensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!