Meest recente artikelen

Variëren met je boterhammen

  • Deel dit artikel:
Variëren met je boterhammen Artikel

Een boterham met choco of confituur kan smaken. Maar er is meer smeerbaar lekkers: de volgende variaties zijn even snel gesmeerd en superlekker.

Salade variaties

Er zijn vele salades in de supermarkt te vinden die heerlijk zijn op een toastje. Maar ze zijn ook gewoon lekker op een boterham als ontbijt of lunch. Délio heeft deze maand de eerste smeersalades op de Belgische markt gebracht met een saus op basis van groente in plaats van mayonaisse. Het wordt dus genieten zonder schuldgevoel met een van de drie klassieke variëteiten: Kip Curry, Tonijn en Ham.

Gezonde variaties

Maak van je simpele boterhammen met ham of kaas luxe boterhammen door plakjes tomaat, komkommer of sla toe te voegen. Verse spinazie werkt ook goed als sla of kies voor zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes voor een mediterrane smaak. Wil je helemaal iets anders? Kies dan eens voor een boterham met cottagecheese of een veggie sandwich met tofu.

Zoete variaties

Choco op brood kennen we al, maar heb je wel eens fruit op je brood geprobeerd? Wat dacht je van plakjes banaan of stukjes appel met kaneel. Of verse aardbeien zodra het aardbeienseizoen half april weer begint. Dit recept met mascarpone en sinaasappel is ook zeer de moeite waard.

Tip

Zelfgemaakte boterhammetjes zijn handig mee te nemen op een lentefietstocht of een picknick in het park.

Wat eet jij het liefst op je boterham?

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen