Broodrolletjes met parmaham en kruidencrème
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Broodrolletjes met parmaham en kruidencrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ideaal als zomers hapje, deze chique belegde boterhammetjes.

bereiding
  1. 1

    Leg de helft van de sneetjes brood op een rijtje op een groot vel aluminiumfolie.

  2. 2

    Spoel het basilicum en de peterselie en schud droog. Hou enkele plukjes apart voor de afwerking. Mix de rest met de olijfolie fijn in de blender. Roer door de ricotta en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Smeer het ricottamengsel op het brood en laat aan de randen 1 cm vrij. Verdeel er de ham over en leg er de andere sneetjes brood op. Rol stevig op met de folie. Draai de uiteinden van de folie dicht en leg de broodrol 1 uur in de koelkast.
4 Verwijder de folie en snij de rol met een scherp mes in rolle- tjes van 2 cm dik. Schik ze op een schotel en garneer met de extra verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Leg de helft van de sneetjes brood op een rijtje op een groot vel aluminiumfolie.

  2. 2

    Spoel het basilicum en de peterselie en schud droog. Hou enkele plukjes apart voor de afwerking. Mix de rest met de olijfolie fijn in de blender. Roer door de ricotta en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Smeer het ricottamengsel op het brood en laat aan de randen 1 cm vrij. Verdeel er de ham over en leg er de andere sneetjes brood op. Rol stevig op met de folie. Draai de uiteinden van de folie dicht en leg de broodrol 1 uur in de koelkast.
4 Verwijder de folie en snij de rol met een scherp mes in rolle- tjes van 2 cm dik. Schik ze op een schotel en garneer met de extra verse kruiden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.