Meest recente artikelen

Perfecte puree? Die maak je zelf!

Heerlijke aardappeltjes om van te smullen

  • Deel dit artikel:
Perfecte puree? Die maak je zelf! How to's

Aardappelpuree maken is helemaal niet zo moeilijk, maar voor de lekkerste puree neem je best deze tips ter harte. Wedden dat je nooit meer puree uit een zakje wil?

  • Gebruik geen vastkokende maar een loskokende (of bloemige) aardappelsoort. Denk bijvoorbeeld aan Desiree of Eigenheimer.
  • Kook je aardappelen, stamp ze en voeg daarna pas melk en boter toe. Doe dat op gevoel en niet volgens het recept, anders wordt je puree misschien te lopend.
    Tip: smelt je boter op voorhand in je melk, zodat je makkelijk kan doseren.
  • Voeg je ei op het einde toe, zodat het niet kan stollen.
  • Werk eventueel af met andere smeuïge extra’s zoals room of kruidenkaas.
  • Serveer meteen, zodat je puree niet uitdroogt door de warmte. Warm je puree opnieuw op? Voeg dan een extra scheutje melk of een klontje boter toe

Bekijk het filmpje ter inspiratie!

Zo maak je stoemp met pit

Geef je stoemp of stamppot wat pit met een lepeltje mosterd, pickles, mierikswortel of gember erdoor. Hartverwarmend, zéker in de winter.

Houdt niet iedereen van pit aan je tafel? Voorzie dan een kommetje pit on the side!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen