Meest recente artikelen

Een stapel pannenkoeken warm houden: hoe doe je dat?

Want warm zijn ze het lekkerste, toch?

Een stapel pannenkoeken warm houden: hoe doe je dat? Artikel

Bak je pannenkoeken voor het hele gezin, dan heb je al snel een stapel nodig. Maar hoe zorg je ervoor dat ze warm blijven? Deze eenvoudige trucjes doen het 'm.

Tussen twee borden

Vul een kookpan voor tweederden met water en breng aan de kook. Zet het vuur lager zodat het water niet meer kookt, leg een groot bord op de pan (om condens te voorkomen is dat bord best enkele centimeters groter dan de pan) en stapel daar de pannenkoeken of flensjes op. Dek af met een tweede bord, de onderkant naar boven. Je pannenkoeken blijven lekker warm.

In de oven

Wordt de stapel te hoog, dan is een pan met water misschien niet de beste of meest veilige manier. Verwarm de oven voor op 50°C (boven- en onderwarmte) en hou daarin de pannenkoeken warm, afgedekt met een vel aluminiumfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen. Je kunt onderaan in de oven ook een schaaltje kokend water zetten tegen het uitdrogen.

Wil je koude pannenkoeken weer opwarmen?

Dan is de microgolfoven de beste manier. Leg een stapel van 10 à 20 pannenkoeken op een bord en verwarm ze 2 à 3 minuten op middelhoog vermogen. Wacht een minuutje, voel of de onderste pannenkoeken ook warm zijn en verwarm eventueel nog enkele minuten.

Hoe moet je dat weer maken, pannenkoeken?

Heb je na deze tips zin gekregen in pannenkoeken maar weet je niet meer precies hoe je die moet maken? Volg dan dit recept.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen