Puree met boschampignons, truffel en gepocheerd ei
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Puree met boschampignons, truffel en gepocheerd ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vegetarische stoemp met champignons, truffel en een gepocheerd ei.

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Stamp fijn en meng met wat melk, boter, peper en zout tot een smeuïge puree.

  2. 2

    Snipper de knoflook en de sjalot fijn. Fruit de champignons, sjalot en knoflook aan in wat boter. Voeg de peterselie en de truffelolie toe.

  3. 3

    Meng de champignons voorzichtig met de puree, en bewaar er enkele voor de afwerking.

  4. 4

    Breng een pannetje water met de witte wijnazijn aan de kook. Breek een ei in een kopje. Maak een draaibeweging in het water, laat in het midden van de draaikolk het ei voorzichtig glijden. Zet het vuur zachter en pocheer het ei gedurende 3 à 4 minuten. Herhaal met de overige eieren.

  5. 5

    Serveer de puree met de champignons en het gepocheerd ei.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Stamp fijn en meng met wat melk, boter, peper en zout tot een smeuïge puree.

  2. 2

    Snipper de knoflook en de sjalot fijn. Fruit de champignons, sjalot en knoflook aan in wat boter. Voeg de peterselie en de truffelolie toe.

  3. 3

    Meng de champignons voorzichtig met de puree, en bewaar er enkele voor de afwerking.

  4. 4

    Breng een pannetje water met de witte wijnazijn aan de kook. Breek een ei in een kopje. Maak een draaibeweging in het water, laat in het midden van de draaikolk het ei voorzichtig glijden. Zet het vuur zachter en pocheer het ei gedurende 3 à 4 minuten. Herhaal met de overige eieren.

  5. 5

    Serveer de puree met de champignons en het gepocheerd ei.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.