Gehaktballetjes met tomatensaus, puree en boontjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gehaktballetjes met tomatensaus, puree en boontjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Belgische klassieker waar iedereen van zal smullen! 

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Stamp tot puree door een scheut melk en een goede klont boter toe te voegen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Kook de boontjes beetgaar in gezouten water, giet af en laat onmiddellijk afkoelen. Snipper de ui fijn en stoof hem zachtjes gaar in een klontje boter, voeg hieraan de boontjes toe en laat nog even meestoven. Kruid met peper en zout. Serveer met de gehaktballetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar. Stamp tot puree door een scheut melk en een goede klont boter toe te voegen. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Kook de boontjes beetgaar in gezouten water, giet af en laat onmiddellijk afkoelen. Snipper de ui fijn en stoof hem zachtjes gaar in een klontje boter, voeg hieraan de boontjes toe en laat nog even meestoven. Kruid met peper en zout. Serveer met de gehaktballetjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.