Kalkoengebraad met erwtjes en citroenpuree
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalkoengebraad met erwtjes en citroenpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De kalkoenfilet garen in gedroogde ham, een heerlijk idee. Past prima bij een fris pureetje met citroen en dille. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de citroenrasp met de boter en breng op smaak met peper en zout. Smeer er de kalkoen mee in.

  2. 2

    Neem een vel vershoudfolie en schik er de plakjes ham dakpansgewijs op. Leg er de kalkoenfilet op en rol hem op zodat hij volledig bedekt is met de gedroogde ham. Verwijder de folie en bak de kalkoen in 30 à 40 minuten gaar in de hete oven. Laat het gebraad 15 minuten rusten voor je het aansnijdt.

  3. 3

    Blancheer de erwtjes in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Bak de erwtjes kort op met wat olijfolie en breng op smaak met citroensap.

  4. 4

    Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Giet af en zet kort terug op het vuur om te drogen. Haal de aardappelen door de passe-vite zodat je een fijne puree krijgt. Breng op smaak met een scheutje melk, de zure room en wat citroensap. Snipper de dille erbij en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Snij het gebraad in plakjes en serveer met de puree en de erwtjes. Werk af met enkele plukjes dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de citroenrasp met de boter en breng op smaak met peper en zout. Smeer er de kalkoen mee in.

  2. 2

    Neem een vel vershoudfolie en schik er de plakjes ham dakpansgewijs op. Leg er de kalkoenfilet op en rol hem op zodat hij volledig bedekt is met de gedroogde ham. Verwijder de folie en bak de kalkoen in 30 à 40 minuten gaar in de hete oven. Laat het gebraad 15 minuten rusten voor je het aansnijdt.

  3. 3

    Blancheer de erwtjes in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Bak de erwtjes kort op met wat olijfolie en breng op smaak met citroensap.

  4. 4

    Schil de aardappelen en kook gaar in gezouten water. Giet af en zet kort terug op het vuur om te drogen. Haal de aardappelen door de passe-vite zodat je een fijne puree krijgt. Breng op smaak met een scheutje melk, de zure room en wat citroensap. Snipper de dille erbij en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Snij het gebraad in plakjes en serveer met de puree en de erwtjes. Werk af met enkele plukjes dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.