Zalmtaartjes met een citroenpureekorstje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelen in gezouten water, giet af, pureer en meng met boter, 100 ml melk, dille, peterselie, de geraspte schil van de citroen en een beetje citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
-
2
Maak de bechamelsaus. Smelt de boter in een pannetje, roer er de bloem door en laat even meebakken. Blus met de rest van de melk. Blijf roeren om klontertjes te voorkomen. Voeg de mosterd, bieslook en room toe. Kruid met een beetje zout.
-
3
Snij de gerookte zalm in reepjes en de verse zalm in blokjes. Leg ze in ingevette ovenschaaltjes van zo'n 12 cm diameter. Giet er de bechamelsaus over en verdeel daarop de citroenpuree. Leg er nog enkele klontjes boter op en zet 30 minuten in de oven. Serveer met groenten naar keuze.