Hachis parmentier van wintergroenten met pommes duchesse en een witloofslaatje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de wortelen, de zoete aardappelen en de pastinaken en snij ze in kleine blokjes. Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken.
-
2
Fruit de knoflook en de ui in een pan met olijfolie. Voeg de wortel, de pastinaak, de zoete aardappel en de kikkererwten toe en bak rondom. Breng op smaak met de tijm, de rozemarijn, de mosterd, de sojasaus en het bouillonblokje. Blus met 200 milliliter water en laat de groenten op een zacht vuur 30 minuten pruttelen.
-
3
Schep de vulling in een ovenschaal en leg er de nog diepgevroren pommes duchesse op. Bak de schotel 20 minuten in de oven tot de pommes duchesse goudbruin en krokant zijn.
-
4
Maak de salade. Hak de amandelen grof. Maak het witloof en de appelen schoon en snij ze in reepjes. Snipper de bieslook en de munt. Meng het witloof met de appel en de kruiden en roer er de appelazijn, olijfolie, peper en zout onder. Werk de salade af met de gerookte amandelen. Serveer de hachis parmentier met de salade.