Recept

Krokant gebakken ravioli met pompoencrème en hazelnoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vegetarische pasta als voorgerecht? Dat is een goed begin van de feesten!

Makkelijk vooraf

De pompoensaus kun je tot twee dagen op voorhand maken en in een afgesloten potje bewaren. Je kunt de krokant gebakken ravioli ook ’s ochtends al paneren en in een afgesloten potje bewaren. Dan hoef je ze enkel nog te bakken en de bordjes te dresseren.

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Fruit de sjalot en de knoflook in olijfolie. Voeg de pompoen toe en snipper er de salie bij. Schep om en verkruimel er het bouillonblokje bij. Blus met 200 milliliter water en laat op een zacht vuur pruttelen tot de pompoen gaar is.

  2. 2

    Mix de pompoen, zeef de saus en voeg de room toe. Kruid de crème met nootmuskaat, peper en zout. Hou ze warm op een zacht vuur.

  3. 3

    Klop de eieren los in een diep bord en doe de panko in een ander diep bord. Wentel de ravioli eerst door de eieren en dan door de panko. Verhit een bodempje plantaardige olie in een pan en bak de ravioli in 2 minuten rondom krokant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Hak de hazelnoten grof. Serveer de ravioli met de pompoencrème, de hazelnoten, de extra salie en peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Krokant gebakken ravioli met pompoencrème en hazelnoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!