Tomatensoep met briocherolletje
bereiding
-
1
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak het pepertje schoon en snipper het fijn. Maak de selder en de wortelen schoon en snij ze in blokjes. Fruit de ui en de knoflook in olijfolie en voeg het pepertje, de selder en de wortelen toe.
-
2
Doe er de tomaten bij, stamp de tomaten wat fijn met een pureestamper en leng aan met water. Verkruimel er de bouillonblokjes bij, voeg het kruidentuiltje toe en laat de soep 20 Ã 30 minuten op een zacht vuur pruttelen.
-
3
Haal het kruidentuiltje uit de soep, mix de soep en kruid ze met peper, zout en eventueel een snuifje suiker. Zeef voor een nog fijner resultaat.
-
4
Snij de brie in heel dunne plakjes. Rol de sneetjes briochebrood onder vershoudfolie zo dun mogelijk uit. Beleg ze met de brie en besprenkel ze met honing. Rol de sneetjes brood zo strak mogelijk op. Leg ze in het bakmandje van de airfryer en bak ze 6 minuten op 185°C. Snij ze in plakjes.
-
5
Lepel de soep in kommetjes en werk ze af met wat room, peper en de tijm. Geef er de briocherolletjes bij.