Risottorondje met gegrilde courgette, broccolini en Tête de Moine
bereiding
-
1
Maak de broccolini schoon en stoom hem kort gaar. Spoel de courgette en maak er met een mandoline of dunschiller lange linten van. Gril de linten in de grillpan. Kruid ze met peper en zout.
-
2
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Verhit olijfolie in een pan met dikke bodem en stoof ze glazig. Voeg de rijst toe en blus ze met de witte wijn. Voeg pollepel per pol-lepel de warme groentebouillon toe en roer met een houten lepel tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Dit duurt ongeveer een kwartier.
-
3
Neem de pot van het vuur. Roer enkele lepels pesto onder de risotto, kruid hem met peper en laat hem afgedekt enkele minuten rusten.
-
4
Leg de dresseerring op het bord en leg een courgettelint tegen de rand. Vul de ring met de risotto, duw die wat aan en werk hem af met de broccolini, Tête de Moine-roosjes, peper en olijfolie.