Aardappelpuree met knolseldersteak en kappertjessaus
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook ze gaar in lichtgezouten water, giet ze af en laat ze goed uitdampen. Voeg 100 milliliter room, de geraspte schil van 1 citroen, versgeraspte nootmuskaat, peper en zout toe en stamp tot een smeuïge puree.
-
2
Snipper de dille. Schil de knolselder en snij hem in plakken van ± 2 cm dik. Steek met behulp van een dresseerring mooie rondjes uit elke plak en kerf er een ruitjespatroon in. Verhit boter in een pan en bak de plakjes knolselder 10 minuten aan beide kanten.
-
3
Blus de pan met het sap van 3 citroenen en voeg ook de geraspte schil van 2 citroenen toe. Voeg de kappertjes, de rest van de room en de gesnipperde dille toe en kruid alles met peper, zout en nootmuskaat. Laat de saus op een zacht vuur inkoken.
-
4
Maak een mooi torentje van de aardappelpuree, leg er een gebakken knolseldersteak bij en werk het gerecht af met de romige kappertjessaus en de extra dille.