Recept

Hartige baklava met pompoen en een groene salade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hartige baklava is een verrassend veggie feestgerecht!

 

Redactrice Natalie: “Ook lekker, en wat budgetvriendelijker, met fijngemalen walnoten in plaats van pistaches.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de baklava. Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Halveer de preiwitten en snipper ze in ringen. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de knoflook en de sjalot in aan. Voeg de preiringen en de pompoenblokjes toe en schep om. Voeg de komijn, het korianderpoeder en de harissa toe en schep goed om. Laat de groenten 10 minuten op een zacht vuur garen.

  2. 2

    Neem de groenten van het vuur, kruid ze met peper en voeg de ricotta toe. Mix tot een fijne crème. Mix de pistachenoten fijn in een blender.

  3. 3

    Ontrol het brickdeeg. Leg 1 vel op je werkblad en bestrijk het met gesmolten boter. Leg er een nieuw vel brickdeeg op, bestrijk het rijkelijk met de pompoencrème en bestrooi die met de pistaches. Rol het vel strak op en leg het rolletje in een spiraaltje in een ingeoliede ovenschaaltjes. Herhaal met de rest van de vellen. Besprenkel de spiraaltjes met honing, bestrooi ze met witte of zwarte sesamzaadjes en bak ze 30 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de salade. Mix de sesampasta met het citroensap en de olijfolie tot een romige dressing. Kruid hem met peper en zout. Spoel en droog de salade. Maak de sla schoon en snij ze in fijne reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze fijn. Maak de selder schoon en snij hem in fijne plakjes. Meng alle groenten en de spinazie voor de salade.

  5. 5

    Werk de salade af met de dressing en de verbrokkelde feta en bestrooi ze met de sesamzaadjes. Werk de baklava af met extra pistaches en serveer hem met de salade.

Meer interessante vragen

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hartige baklava met pompoen en een groene salade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!