Luxerijst met geroosterde bloemkool
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst gaar in water met het bouillonblokje. Giet hem af en laat hem uitlekken. Maak de korrels los.
-
2
Kook de bloemkool in zijn geheel 15 minuten in lichtgezouten water. Zet een bord op de bloemkool zodat die netjes onder water blijft. Giet de bloemkool af en laat ze goed uitlekken.
-
3
Snipper de koriander voor de bloemkool fijn. Meng de yoghurt met de citroenschil, het citroensap, het kerriepoeder, de komijn, de za’atar, peper en zout. Bestrijk de bloemkool rijkelijk met het mengsel en gaar ze nog 20 minuten in de oven. Bestrooi de bloemkool de laatste minuten met de koriander. Prik met een scherp mesje in de bloemkool om te testen of ze helemaal gaar is.
-
4
Snipper de dille en de koriander voor de rijst fijn. Pel en snipper de sjalot. Hak de dadels en de amandelen grof. Verhit boter en olijfolie in een pan en fruit er de sjalot in aan. Voeg de rijst, de dadels, de amandelen en de kokosschilfers toe en duw die een beetje aan. Zet het vuur zachter en laat de rijst 10 minuten krokant bakken in de pan. Schep de rijst om en meng er de koriander en dille onder.
-
5
Leg de bloemkool op een mooie schotel en lepel er de luxerijst rond. Werk de bloemkool af met extra verse kruiden naar smaak zoals koriander.