Salade met fetaballetjes, mandarijn en veenbessen
bereiding
-
1
Meng de ingrediënten voor de dressing en schud goed. Doe de dressing in een potje en zet hem koel weg.
-
2
Mix de feta samen met de roomkaas en de peterselie kort in de blender tot een stevige crème. Rol er hapklare balletjes van. Hak de pistaches en de walnoten fijn en meng ze met de za’atar. Wentel de fetaballetjes door de nootjesmix. Laat ze 1 uur opstijven in de koelkast.
-
3
Snipper de dille. Spoel de eikenbladsla en laat ze uitlekken in een vergiet. Pel de rode ui en snij hem in ringen. Maak de venkel schoon en snij hem met een mandoline in dunne plakjes. Pel de mandarijnen en snij ze in dunne plakjes. Maak een salade van de sla, de rode ui, de dille, de venkel en de mandarijnen en hussel er de veenbessen onder.
-
4
Verdeel de salade over de borden, werk ze af met de fetaballetjes en lepel er de dressing bij. Kruid het gerecht met peper en zout.