Recept

Rog met caponata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Recht uit de Noordzee en overheerlijk: rog!

Vergeet niet dat de aubergines 30 minuten moeten rusten...

bereiding
  1. 1

    Maak de caponata. Spoel de aubergine en snij ze in blokjes. Doe de blokjes in een vergiet en strooi er 1 koffielepel zout over. Laat ze 30 minuten staan, spoel ze met water en dep ze droog.

  2. 2

    Maak de courgette, de selder en de wortelen schoon en snij ze in kleinere blokjes. Pel de rode ui en snij hem in ringen. Bak eerst de aubergineblokjes krokant in olijfolie. Voeg dan de rest van de groenten toe en roerbak 10 minuten. Snij de ansjovisfilets fijn en doe ze bij de groenten. Voeg ook de olijven, de rozijnen, de kappertjes, de azijn, de suiker en de tomatenblokjes toe. Laat nog 10 minuten onder deksel sudderen. Kruid met peper en zout en werk af met de pijnboompitten.

  3. 3

    Kook de pasta gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

  4. 4

    Dep ondertussen de roggevleugels goed droog en bak ze in veel olijfolie en boter in een grote pan. Kruid ze met peper en zout. Bak ze het liefst in verschillende keren als de pan niet groot genoeg is voor meerdere stukken. Hou de rest warm in een oven van 150°C.

  5. 5

    Verdeel de vis over de borden. Blus de aanbaksels in de pan met citroensap en lepel de saus over de rog. Serveer de vis met de caponata, de pasta en de rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rog met caponata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!