Recept

Tikka masala-kipspiesjes met naanbrood en courgetteslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie tipt: “De courgettes maak je het best ‘s ochtends, zo kunnen de smaken zich goed vermengen. Serveer het slaatje deze zomer bij geroosterd vlees, zeker ook bij pita of een restje lams- of varkensgebraad.” 

bereiding
  1. 1

    Bereid de courgettes. Pel de rode ui en snipper ‘m heel fijn. Spoel de courgettes, snij ze door in de lengte en snij ze daarna met een mandoline in flinterdunne plakjes. Doe ze samen met de ui in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze 15 minuten staan.

  2. 2

    Duw het vocht er goed uit met de bolle kant van een lepel. Meng de courgette met de suiker, de rijstazijn, de sesamolie en de sesamzaadjes. Laat even rusten om de smaken zich te laten vermengen.

  3. 3

    Snij de kip in blokjes. Pel en pers de knoflook en meng met de yoghurt en de tikka masala-kruiden. Lepel de marinade over de kippenblokjes, wrijf ze goed in en laat ze even rusten. Prik daarna de kippenblokjes op spiesjes en gril ze goudbruin en krokant op de BBQ of op de grill.

  4. 4

    Maak het naanbrood. Meng de bloem met de yoghurt en het zout tot een elastisch deeg. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken, rol ze uit en bestrijk ze met olijfolie. Gril de naanbroodjes in een grillpan aan beide kanten goudbruin en krokant. Pel en pers de knoflook en meng met wat olijfolie en de peterselie. Bestrijk de warme broodjes met de knoflook-kruidenolie.

  5. 5

    Serveer de kipspiesjes met de naanbroodjes en de courgettes. Bestrooi het gerecht met extra sesamzaadjes. Lekker met een beetje Griekse yoghurt met koriander of peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tikka masala-kipspiesjes met naanbrood en courgetteslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!