Recept

Bolcourgettes met warmgerookte zalm en broccoli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gevulde courgettes, maar in plaats van ze te vullen met gehakt, gaan we deze keer voor een vulling van zalm en broccoli. Dit gerechtje past trouwens helemaal in de filosofie van Pascale Naessens.

Vind je geen bolcourgettes? Dan kun je ze gerust vervangen door 2 gewone courgettes in dit recept. Halveer de courgettes in de lengte, haal er het vruchtvlees uit en serveer per persoon een halve, gevulde courgette.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Snij de hoedjes van de bolcourgettes, hol ze met een lepel uit. Kruid de binnenkant met peper en zout, zet de uitgeholde courgettes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Gaar 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Snij de broccoli in roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Pel en plet de knoflook. Haal de blaadjes van de dragon en hak ze fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in fijne ringen.

  3. 3

    Snij de zalm in stukken. Hak de gekookte broccoli grof en meng met 2 eetlepels olijfolie, de knoflook, dragon, lente-ui en zalm. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. 4

    Vul de courgettes met het mengsel en zet 20 à 25 minuten in de oven. Serveer warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bolcourgettes met warmgerookte zalm en broccoli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!