Recept

Geroosterde citroenkip met lentepanzanella

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie gaat aan de slag met een lenteproof Italiaans gerechtje.

Natalie: “Met gekonfijte citroen geef je de drumsticks een extra smaakboost. Ik gebruik wel enkel de schil, niet het bittere vruchtvlees.”

bereiding
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de kippenboutjes over een ovenschaal. Pel de teentjes knoflook. Snij 1 verse citroen in stukken en leg ze samen met de knoflook tussen de kip.

  2. 2

    Snij de schil van de gekonfijte citroenen fijn en meng ze met het sap van de resterende citroen, de honing, een flinke scheut olijfolie, peper, zout en de Italiaanse kruiden tot een marinade. Besprenkel de kippenboutjes rijkelijk met de marinade, dek ze af met aluminiumfolie en gaar ze 30 minuten in de oven. Neem de folie de laatste 10 minuten weg om de kip te laten kleuren.

  3. 3

    Maak de panzanella. Snij het oud brood in stukken en bak ze krokant in een scheutje olijfolie. Kruid ze met de gedroogde oregano, peper en zout. Spoel de komkommer en de radijsjes en snij ze in dunne plakjes. Spoel en droog de spinazie of sla.

  4. 4

    Hussel de spinazie, de komkommer, de radijsjes en het basilicum door elkaar en meng er het krokant gebakken brood en de olijven onder. Lepel het warme braadvocht uit de ovenschaal en meng er voor de dressing van de panzanella 2 eetlepels olijfolie, de balsamicoazijn en de honing onder. Roer goed los en lepel de dressing over de salade.

  5. 5

    Neem de kippenboutjes uit de oven. Scheur de burrata in stukken over de lentepanzanella. Serveer de kip met de panzanella.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde citroenkip met lentepanzanella

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!