Recept

Hazelnootcake met met chocopasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Italiaans dessertje à la Natalie: “Mamma mia… Deze taart op basis van noten is ‘to die for’: ze is snel gemaakt en supersmeuïg en de Nutella-frosting maakt dat ook de kinderen grote fans zijn. Toen ik ze de eerste keer op tafel zette, werd er stevig gesmuld. De bordjes en het bestek werden zelfs vakkundig afgelikt. Ik voorspel alvast een nieuwe favoriet op het dessertbuffet van onze familiefeesten!”

Natalie tipt!

  • “Deze cake bevat geen bloem. Daardoor is hij nogal korrelig van structuur en eerder compact dan luchtig. Je kunt als je wilt altijd 150 gram gewone of zelfrijzende bloem toevoegen.”
  • “Ik heb een hoge springvorm gebruikt, maar ik denk dat het makkelijker is om een lage springvorm te gebruiken. Mijn cake was bovenaan lichtjes gebarsten, in een lage springvorm zal de cake minder snel rijzen en dus ook minder snel barsten bovenaan.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 10 à 12 minuten in de oven. Laat de hazelnoten even afkoelen.

  2. 2

    Verlaag de oventemperatuur naar 170°C. Weeg 250 gram van de geroosterde hazelnoten af en maal die in de blender tot meel. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf met het snuifje zout.

  3. 3

    Klop de eidooiers samen met de extra dooier en de suiker tot een gladde ruban. Voeg het hazelnootmeel en het bakpoeder toe. Spatel er ten slotte ook voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder. Stort het beslag in de beboterde of met bakpapier beklede bakvorm en bak de cake 40 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de frosting. Klop de boter samen met de poedersuiker romig. Meng er de Nutella en het cacao-poeder onder. Werk de taart af met de frosting en strooi er de apart gehouden geroosterde hazelnoten over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Hazelnootcake met met chocopasta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!