Recept

Ovenvis met een flinterdun aardappelkorstje en wortelcaponata

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Siciliaans à la Natalie: “Caponata is een traditionele Siciliaanse bereiding, waarbij groenten gestoofd worden in een combinatie van olijfolie en azijn. Hierdoor krijgen de groenten een friszure toets. Het bekendst is de caponata op basis van aubergines, maar je kunt de techniek ook toepassen op frisse lentegroenten.”

bereiding
 1. 1

  Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de caponata. Boen de wortelen schoon, laat er een stukje loof aan en halveer ze. Pel de rode uien en snij ze in ringen. Maak het chilipepertje schoon, verwijder de zaadjes en snipper het fijn.

 2. 2

  Fruit de rode uien en het chilipepertje aan in een pan met olijfolie. Voeg de gehalveerde wortelen toe, samen met de rozijnen en de pijnboompitten. Kruid ze met peper en zout en blus ze met de balsamicoazijn. Laat op een zacht vuur garen tot de wortelen zacht en gekaramelliseerd zijn.

 3. 3

  Boen de aardappel schoon en snij hem met een mandoline in flinterdunne plakjes. Spoel de preiwitten en snij ze in ringen. Verkruimel het bouillonblokje en meng het samen met de wijn onder de prei.

 4. 4

  Lepel het preimengsel op de bodem van een ovenschaal. Leg er de stukken vis op en kruid ze met peper en zout. Leg er dakpansgewijs de aardappelplakjes op, besprenkel ze royaal met olijfolie en gaar de visschotel 12 à 15 minuten in de oven, afhankelijk van de dikte van de vis.

 5. 5

  Lepel de honing bij de wortelen en laat die nog enkele minuten karamelliseren in de pan. Serveer de ovenvis met de caponata en werk het gerecht af met de dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenvis met een flinterdun aardappelkorstje en wortelcaponata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!