Meest recente artikelen

12 x Italiaanse comfort food recepten om van te smullen

Picco Bello

12 x Italiaanse comfort food recepten om van te smullen Artikel

Pizza, pasta, tiramisu,...: wij krijgen maar niet genoeg van de Italiaanse keuken! Deze comfort food recepten zijn ideaal voor op een druilerige dag of de perfecte snack voor een tv-avondje.

Wie wordt er nu niet blij van een lekker knapperige pizza, een zalige pasta met extra veel kaas of een smeuïge tiramisu? De Italiaanse keuken is één van onze absolute favorieten. Zo veel klassiekers, die stuk voor stuk om duimen en vingers bij af te likken zijn. Natuurlijk kan je ook gewoon een pizza bestellen. Maar geef toe; alles wat je zelf maakt, smaakt toch beter? Wij verzamelden de ultieme comfort food recepten die je makkelijk zelf maakt en extra hard smaken wanneer je last hebt van een baaldag of nood hebt aan wat zon op je bord. Ook perfect om te snacken tijdens je avondje Netflix kijken. Op zoek naar meer snacks voor je tv-avond? Klik dan hier.

Lees ook …

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

De beste Italiaanse comfort food recepten

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe.

Lasagnemuffins

Deze lasagnemuffins maak je met slechts enkele ingrediënten in een wip. Perfect als lunch of snack bij de televisie!

Gevlochten pizzabrood

Prosciutto, mozzarella, parmezaan en tomaatjes … en dat dan nog eens gewikkeld in pizzadeeg. Dat is voor ons de ultieme definitie van comfort food.

Gegratineerde gehaktballetjes met pasta

Maak een extra grote lading zodat je er éérst met het hele gezin van kan eten, en nadien nog wat overhebt om ‘s avonds te snacken. Want geloof ons … dit gerecht is zo lekker dat je er van kan blijven eten!

Knoflookknoopjes

Lekker bij een kommetje soep, of om zo uit je hand te snacken.

Stokbrood-pizza

Klaar in 15 minuten. Wanner hij in de oven zit heb jij nét genoeg tijd om een leuke film of serie te zoeken.

Focaccia met kerstomaten

Heb je een mindere dag? Dan zal deze kleurrijke focaccia jou ongetwijfeld opfleuren. Leuk om te delen, of om helemaal alleen op te peuzelen.

Minitaartjes caprese

Deze taartjes zijn overheerlijk en supermakkelijk te maken. Bovendien kan je ook eindeloos variëren met de ingrediënten.

Hartige kaastaart met geitenkaas en salami

Een stevig taartje, deze fiatone met kaas en salami uit Molise. Lekker met een slaatje erbij, of om uit de hand te eten.

Tiramisu

Natuurlijk kan tiramisu niet ontbreken in het lijstje. Ga jij voor onderstaande klassieker? Of liever voor de versie met marshmallows & nutella, of één met witte chocolade? Voor diegenen die op hun lijn letten hebben we ook deze slanke versie van Sandra Bekkari.

Limoncello-ijsjes

Sorry kindjes, deze ijsjes zijn voor mama!

Affogato Deluxe

Een ijskoffie om U tegen te zeggen!

Koffie-chocolademousse

Espresso en chocolade koffiebonen: de gedroomde mousse voor koffieliefhebbers. Een vleugje Italië door je chocolademousse, daar kun je ons écht een plezier mee doen!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen