Recept

Linguine vongole alla carbonara

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie kookt Italiaans.

Natalie: “Je kunt de pancetta vervangen door klassieke guanciale. De gezouten varkenswang is delicaat van smaak en heeft een dikke laag vet, waardoor ze veel smaak en body geeft aan je pastasaus.”

bereiding
  1. 1

    Spoel de venusschelpen goed onder stromend water. Snij de pancetta in reepjes en bak ze krokant in een pannetje zonder vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Snipper de peterselie.

  2. 2

    Kook de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit olijfolie in een andere kookpot en fruit er de sjalot en de knoflook in aan. Voeg de venusschelpen toe aan de sjalot en de knoflook en blus ze met de witte wijn. Zet het deksel op de pot, laat stoven tot de schelpjes allemaal open zijn en schud tussendoor op.

  3. 3

    Giet de pasta af en meng hem meteen onder de schelpjes. Klop de eieren los met de geraspte parmezaan en kruid het mengsel met peper. Neem de pasta van het vuur en meng er de eieren en de pancetta onder. Werk de linguine af met de gesnipperde peterselie en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linguine vongole alla carbonara

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!