Gefrituurde loempia's
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gefrituurde loempia's

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Krokant gebakken

bereiding
  1. 1

    Verhit 3 el olie in een wokpan. Roerbak de paprika, wortel, bamboe, wittekool en sojascheuten beetgaar.

  2. 2

    Voeg de geweekte noedels toe, de oestersaus, sojasaus en suiker. Kruid met peper en zout. Schep alles in een kom en laat lichtjes afkoelen.

  3. 3

    Leg een vel rijstpapier open op het werkvlak. Bestrijk de randen met losgeklopt ei. Schep een hoopje vulling in het midden van het rijstvel.

  4. 4

    Vouw één hoek van het rijstvel over de vulling, en vouw dan de zijkanten naar binnen. Borstel nog wat ei op de rand en rol verder dicht. Druk goed aan.

  5. 5

    Verwarm de resterende olie op middelhoog vuur (of gebruik de frituurpan). Bak de loempia’s in ongeveer 2 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verhit 3 el olie in een wokpan. Roerbak de paprika, wortel, bamboe, wittekool en sojascheuten beetgaar.

  2. 2

    Voeg de geweekte noedels toe, de oestersaus, sojasaus en suiker. Kruid met peper en zout. Schep alles in een kom en laat lichtjes afkoelen.

  3. 3

    Leg een vel rijstpapier open op het werkvlak. Bestrijk de randen met losgeklopt ei. Schep een hoopje vulling in het midden van het rijstvel.

  4. 4

    Vouw één hoek van het rijstvel over de vulling, en vouw dan de zijkanten naar binnen. Borstel nog wat ei op de rand en rol verder dicht. Druk goed aan.

  5. 5

    Verwarm de resterende olie op middelhoog vuur (of gebruik de frituurpan). Bak de loempia’s in ongeveer 2 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.