Recept

Chinese hotpot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Terwijl wij naar olie grijpen voor fondue, gebruiken ze in China traditioneel hete bouillon. Veel gezonder! Dit recept is volledig vegetarisch, maar voor de vleeseters kun je je tafel eventueel aanvullen met fijngesneden wagyuvlees, blokjes vis, scampi's, wontons ... Voorzie in dat geval wel een apart fonduestel zodat je vlees, vis en vegetarisch gescheiden kunt houden.

bereiding
  1. 1

    Breng de bouillon aan de kook en giet hem in een fonduepan. Kook de noedels beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

  2. 2

    Maak de groenten schoon en snij samen met de tofu in hapklare stukken. Doe de groenten, de tofu, de noedels en de sausjes in schaaltjes en zet de fonduepan in het midden van de tafel. Gebruik kleine netjes om de groenten en de tofu in de hete bouillon te laten garen. Dip in één van de sausjes of sesamolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chinese hotpot

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!