Meest recente artikelen

Dé gouden tip om je eetpatroon gezonder te maken

We hebben ‘m!

Dé gouden tip om je eetpatroon gezonder te maken Artikel

We nemen ons allemaal wel eens voor om gezonder te eten maar met ons drukke leven is het niet altijd even makkelijk. Daarom polsten we bij Karolien Olaerts naar dé gouden tip om je eetpatroon gezonder te maken.

Karolien Olaerts schreef al verschillende boeken over gezond eten en heeft een eigen podcast. Met al onze vragen over gezondheid kunnen we dus bij haar terecht. Deze keer: wat is jouw gouden tip om je eetpatroon gezonder te maken?

Het antwoord van Karolien

 "De drie klassiekers om je eetpatroon gezonder te maken zijn: meer groenten en fruit eten, vezels toevoegen en inzetten op plantaardige voeding. Mijn gouden tip gaat eerder over hoe je dat in de praktijk het best volhoudt. Dat brengt ons bij het principe van 'nudging': jezelf een duwtje in de rug geven."

Voorbereiding is alles

"Kijk naar je gewoontes en mealprep om moeilijkere momenten op te vangen. Wanneer vind jij het lastig om de voedzamere keuze te maken? Misschien heb je weinig tijd om te ontbijten en grijp je dan snel naar vette of suikerrijke producten? Zorg dan dat je iets lekkers voor on-the-go klaar hebt staan in de koelkast of diepvries. Denk aan ontbijtgebak op basis van haver, een graan rijk aan vezels, die zorgen voor een lange verzadiging. Mijn ontbijtcake vind je hier. Ook overnight oats zijn een handig ontbijt, dat je de avond tevoren maakt.

Snack je eetpatroon gezonder

"Nog zo'n typische valkuil is het moment dat je van het werk thuiskomt met een razende honger, vaak omdat je doorheen de dag te weinig gegeten hebt. Ons lichaam leidt ons dan automatisch naar de energierijkste opties, dus belanden we in de koekjeskast. Voel je je daar niet fijn bij, voorzie dan genoeg voedzame snacks, zoals een vullende haver- of graanreep."

Slimme worteltjes

"Of maak een grote pot hummus met gesneden worteltjes, want zelfs een wortel schillen is te veel op zo'n moment. Geschilde wortelen kun je tot twee weken fris bewaren in de koelkast, als je ze in een bokaal onder water zet. Nog zo'n lekkere snack is een rijstwafel met een genereuze hoeveelheid cottagecheese en wat zwarte peper. Kortom: probeer je zo te organiseren dat (lekker!) voedzaam eten makkelijk voorhanden is en je zult je goede voornemen echt kunnen omzetten tot een gewoonte."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen