Meest recente artikelen

Je havermoutontbijt voedzamer maken op Karolien Olaerts' wijze? Zo doe je dat

Nog nét een tikkeltje beter

Je havermoutontbijt voedzamer maken op Karolien Olaerts' wijze? Zo doe je dat Artikel

Eet je regelmatig havermout als ontbijt? Dan kan je die routine nóg beter maken met deze tips van Karolien Olaerts.

Dat het een goed idee is om de dag met havermout te beginnen, wist je vast al. Maar weet je ook dat je dat havermoutontbijt nog een niveau hoger kan tillen? Wij vroegen chef, auteur en podcast-host Karolien Olaerts hoe je dat best doet.

Zo doet karolien het

"Havermout is een fantastisch product: rijk aan trage koolhydraten, voedzame eiwitten en waardevolle vezels. Je kunt er bovendien heel veel kanten mee uit: experimenteer eens met overnight oats, havermoutpap en heerlijk ontbijtgebak op basis van haver. Tal van recepten vind je in mijn kookboeken. Omdat een warm ontbijt extra smaakt in dit seizoen, vind je hier alvast een kruidige en gezellige carrot cake-haverpap: heel geliefd bij zowel mezelf als mijn zoontje Isaac!"

Havervlokken vs. havermout

"Havervlokken zijn onverknipte, geplette haverkorrels. Ik gebruik graag een combinatie van havervlokken en havermout om zo extra textuur te geven aan de pap. Maar je kunt gerust enkel havermout gebruiken als je geen havervlokken kunt vinden."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen