Meest recente artikelen

Hoe kan ik gezond eten het beste volhouden?

Missie geslaagd!

Hoe kan ik gezond eten het beste volhouden? Artikel

Had jij ook gezonde plannen voor het nieuwe jaar? De kans is groot. Heel veel mensen maken immers dat goede voornemen, en dat wil niet altijd even goed lukken. Hoe kun je gezond eten het beste volhouden? Wij vroegen het aan Karolien Olaerts.

Karolien Olaerts schreef al verschillende boeken over gezond eten en heeft een eigen podcast. Met al onze vragen over gezondheid kunnen we dus bij haar terecht. Deze keer: hoe kan ik gezond eten het beste volhouden?

Het antwoord van Karolien

Baby steps

 "Laat je niet leiden door het 'perfecte' eetpatroon van voedingsgoeroes of influencers. Vertrek steeds vanuit jouw situatie. Gooi niet radicaal het roer om, want dan treed je veel te ver uit je comfortzone. Dat vraagt erg veel energie waardoor je gezond eten moeilijker kunt volhouden."

"Maak van je voornemen een gewoonte door kleine stapjes te nemen en geleidelijk veranderingen door te voeren. Geef niet volle gas in januari, om in februari gefrustreerd te stoppen. Neem elke maand een kleine stap. Zo merk je aan het eind van het jaar wat een enorme vooruitgang je hebt gemaakt."

Gezond is geen dieet

"Als je streeft naar gezonder eten, zijn vezels essentieel. Probeer eens je witte boterham of pasta te vervangen door volkorenvarianten. Verwerk havermout in snacks of ontbijtjes. Verhoog je inname van groente en fruit: ga kleurrijker eten en probeer nieuwe soorten uit. Zo blijft het leuk en interessant. Vermijd extremen, gezonder eten betekent niet diëten. Je hoeft geen kilo's te verliezen om gezonder te worden. Ga dus ook niet op de weegschaal staan. Dat kan je ontmoedigen."

Mild voor jezelf

"Concentreer je op het toevoegen van gezonde elementen in plaats van op drastisch dingen schrappen. Zet in op vezelrijker en groenterijker eten. Eventueel aangevuld met wijzigingen in je levensstijl – regelmatig bewegen, voldoende ontspannen en genoeg slapen. Wees mild voor jezelf als het een keer wat moeilijker loopt. Gedragsverandering kost tijd. Geef jezelf die ook."

Met deze gerechten kun je gezond eten vast goed volhouden

Bij Libelle Lekker koken en eten we graag gezond, met deze gerechten is volhouden niet eens zo moeilijk… Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen