Meest recente artikelen

Zijn tussendoortjes een goed idee? Of eet je beter slechts 3x per dag?

Tips van Karolien Olaerts

Zijn tussendoortjes een goed idee? Of eet je beter slechts 3x per dag? Artikel

Zijn tussendoortjes goed voor je, of eet je beter slechts drie maaltijden per dag? Karolien Olaerts legt het voor je uit.

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin. Ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen. Mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies. Hieronder legt ze uit of het goed is om tussendoortjes te eten, of dat je beter slechts 3 maaltijden per dag eet.

Is het goed om tussendoortjes te eten?

Karolien: "Je bent niet per definitie gezonder bezig als je je beperkt tot drie hoofdmaaltijden. Het is ook geen geheim trucje om af te vallen. Het beste voor jou is dat je luistert naar de signalen van jouw lichaam. Honger is een signaal: je lichaam geeft aan dat het brand- en/of bouwstoffen nodig heeft. Als jij dus halfweg de voor- of namiddag of 's avonds na het avondeten nog honger hebt, eet dan alsjeblieft een snack! Een goede snack zorgt ervoor dat je een paar uren verder kunt, tot de volgende hoofdmaaltijd, en moet dus voldoende rijk zijn aan calorieën en voedingsstoffen. Een rijstwafel, een appel of wat wortelstaafjes zijn dus geen goede tussendoortjes, omdat ze simpelweg te licht zijn. Je kunt ze wel rijker maken, bijvoorbeeld door de rijstwafel te beleggen met een flinke schep cottagecheese, je appel te eten met wat yoghurt en noten en je wortelstaafjes in hummus te doppen."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen