Recept

Geroosterde zalm met prei, wortelen en linzen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt: “Laat de zalm zo lang mogelijk op de velkant bakken voor je ‘m omdraait. De kans is kleiner dat de vis uiteenvalt. Gaar ‘m daarna zo kort mogelijk aan de andere kant.”

Dit gerecht bevat 606,1 kcal/persoon.

bereiding
  1. 1

    Maak de selder schoon en snij ‘m in fijne ringen. Maak de prei schoon en snipper ‘m in fijne ringen. Schraap de wortelen schoon en snij ze in kleine blokjes. Spoel de linzen en laat goed uitlekken.

  2. 2

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en stoof de prei en de selder kort aan. Voeg de wortelblokjes toe en schep goed om. Blus met een scheutje azijn. Voeg de linzen toe en laat op een zacht vuur stoven tot de linzen gaar zijn. Breng het linzenstoofpotje op smaak met de peterselie, de mosterd, peper en zout.

  3. 3

    Maak de kappertjesvinaigrette. Pel en snipper de sjalot. Meng met de rest van de ingrediënten voor de vinaigrette. Kruid met peper en roer tot een smeuïge dressing.

  4. 4

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de zalm krokant, eerst aan de velkant, daarna aan de andere kant. De zalm mag nog rosé zijn vanbinnen.

  5. 5

    Serveer de gebakken zalm met het linzenslaatje en werk af met de kappertjesdressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde zalm met prei, wortelen en linzen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!