Recept

Spruitjespilav met noten en tahindip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

In deze veggie pilav verwerk je alle groenten die nog onderaan in je groentelade verstopt liggen. Zorg dat je een goede voorraadkast hebt bomvol noten en kruiden zodat je er elke keer een flink gevulde salade mee kunt maken.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking in water met het groentebouillonblokje. Giet de rijst af en laat hem uitlekken.

  2. 2

    Maak de spruitjes schoon. Halveer de helft en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met ruim olijfolie en kruid met de garam masala, het paprikapoeder, de vadouvan, peper en zout. Hussel alles goed door elkaar en gaar de spruitjes 20 minuten in de oven.

  3. 3

    Doe de rest van de spruitjes in een keukenrobot en maal ze fijn. Pel en snipper de sjalot. Snipper de peterselie en de kervel. Hak de walnoten grof.

  4. 4

    Verhit olijfolie in een wok en roerbak de sjalot, de rijst en de fijngemalen spruitjes. Voeg de peterselie, de kervel, de pompoenpitten, de walnoten en de rozijnen toe. Kruid met peper en zout. Stort alles in een schaal en lepel er de ovengeroosterde spruitjes onder.

  5. 5

    Maak de dip. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Meng de tahin, de geraspte citroenschil, het citroensap, de honing en de olijfolie onder de plantaardige yoghurt. Kruid met peper en zout en werk af met de sesamzaadjes.

  6. 6

    Schil de peren en snij ze in lange reepjes. Bak ze goudgeel en krokant in een pan met boter. Werk de pilav af met de peer en serveer hem met de tahindip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spruitjespilav met noten en tahindip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!