Recept

Kip met harissakorst, ovengegrilde pastinaak en een fris appelslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rozenharissa is iets zachter van smaak dan de gewone harissa. Je koopt ‘m in de Midden-Oosterse speciaalzaak of maakt het gewoon zelf. Meng enkele druppels rozenwater met harissa: het resultaat is een beetje pittig en zoet tegelijkertijd.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de bol knoflook doormidden. Schil de pastinaken en halveer ze in de lengte. Leg ze in een lichtjes met olijfolie ingevette ovenschaal. Kruid met peper en zout en schenk er de amandelmelk bij tot de pastinaken net onder staan. Bestrooi met de gruyère. Leg de knoflook mee in de schaal. Gaar de pastinaak 25 minuten in de oven.

  2. 2

    Bestrijk de kip met harissa. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ovenvaste pan en schroei de kip aan beide kanten dicht. Zet de kip nog 15 minuten mee met de pastinaken in de oven.

  3. 3

    Spoel de appelen, snij ze in kwartjes en daarna in blokjes. Maak de granaatappelpitjes los en meng ze met de appelblokjes, het citroensap, de fijngesnipperde munt en een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Neem de kip en de pastinaak uit de oven. Werk af met een takje tijm en serveer met het frisse appelslaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip met harissakorst, ovengegrilde pastinaak en een fris appelslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!