Recept

Knolselderpuree met gekaramelliseerde venkel en ui en veggie worst

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

Natalie: "Ik gebruik meestal geen vleesvervangers in mijn vegetarische gerechten, omdat ik het liefst groenten in de kijker zet. Als ik dan toch worstjes of balletjes bak voor mijn kinderen, kies ik die van De Vegetarische Slager of Greenway. Die vind ik lekkerst."

bereiding
 1. 1

  Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Schil de knolselder en snij hem eveneens in blokjes. Doe ze samen met het takje tijm in een kookpot en voeg de helft lichtgezouten water en de helft sojamelk toe tot de groenten onderstaan. Kook ze gaar.

 2. 2

  Maak de uien schoon en snij ze in ringen. Maak de venkel schoon en snij hem met een mandoline in dunne plakjes. Hou het groen bij voor de afwerking. Verhit een klontje plantaardige boter en olijfolie in een pan en laat de venkel en de uien op een zacht vuur karamelliseren. Bestrooi ze eventueel met de rietsuiker.

 3. 3

  Bak de vegetarische worstjes in plantaardige boter of olijfolie krokant en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappelen en de knolselder af, laat ze even uitdampen en pureer ze met de plantaardige room. Breng de puree op smaak met de geraspte citroenschil, peper, zout en nootmuskaat.

 4. 4

  Serveer de knolselderpuree met de worstjes, de gekaramelliseerde venkel en ui en werk af het venkelgroen en wat extra citroenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Knolselderpuree met gekaramelliseerde venkel en ui en veggie worst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!