Meest recente artikelen

Hoe kook je gezond én verzadigend?

Iedereen voldaan van tafel

Hoe kook je gezond én verzadigend? Artikel

Er zijn genoeg recepten die erg lekker en tegelijk goed voor je zijn. Maar heb jij, of iemand van je tafelgenoten, soms het gevoel dat zo’n gezond gerechtje niet echt verzadigend is? Een eerste tip: verwar gezond koken niet met een slanke keuken...

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin. Ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen. Mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

"Als ik gezonde recepten klaar­maak, heeft mijn lief daar vaak niet genoeg mee. Hoe maak ik gezond koken verzadigend voor hem, zodat we allebei met een fijn gevoel van tafel gaan?"

Karolien: "Gezonde voeding wordt vaak verward met lijnvriendelijk of mager, nochtans zijn dit helemaal geen synoniemen. Denk maar aan zalm, avocado's, olijfolie… Allemaal supervoedzaam, maar niet caloriearm. Let dus eerst en vooral goed op de bron van je recepten: zijn het geen (goed verborgen) dieetrecepten?"

Wél verzadigend met een gezond extraatje

"Ten tweede: vraag aan je tafelgenoten wat zij missen. Je kunt experimenteren met meer groenten en portiegroottes, maar ook met extra koolhydraat– en eiwitbronnen. Ik ben zelf een grote eter en ik zorg er altijd voor dat de porties groot genoeg zijn, maar heel soms mist mijn man toch nog iets. Voor hem bak ik dan wat extra falafel of een veggieburger, die ik standaard in de vriezer heb zitten."

"Bij stoofpotjes en curry's voorzie ik voor grote eters extra rijst of brood, terwijl ik dat niet nodig vind. Opnieuw aanvullingen die me nauwelijks meer tijd of moeite kosten. Elk lichaam is verschillend en heeft verschillende behoeftes. Het is heel positief dat je daarop wilt inspelen!"

Probeer deze recepten van Karolien

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen