Meest recente artikelen

De allerlekkerste recepten voor gebak met noten

Go nuts!

De allerlekkerste recepten voor gebak met noten Artikel

Noten zijn een van de lekkerste cadeautjes van de herfst, en al zeker als je ze verwerkt in zalig gebak. Ga jij voor simpele koekjes of een heus pronkstuk? 5x gebak met noten!

Een lekker koekje, stuk taart of ander gebak is sowieso al gezellig op een gure najaarsdag. Maar nog herfstiger wordt het met gebak met – misschien wel vers geraapte – noten. Eerst enkele tips om met noten aan de slag te gaan, daarna onze beste recepten…

Enkele tips voor je aan de slag gaat met gebak met noten…

  • Noten zijn niet echt budgetvriendelijk. Zeker voor pistachenoten, pecan­noten en cashewnoten van goede kwaliteit moet je al snel diep in de buidel tasten. Noten van bij ons, zoals walnoten en hazelnoten, zijn iets goedkoper. Koop noten in bulk op de markt of bestel ze bij een gespecialiseerde webshop.
  • Voor zoet gebak met noten neem je het liefst ongezouten en ongeroosterde exemplaren. Gezouten noten kunnen wel lekker zijn voor de afwerking.
  • Zelf notenmeel maken is supermakkelijk. Het is ook goedkoper dan het kant-en-klaar te kopen. Je maalt de noten fijn in de blender en kunt er meteen mee aan de slag.
  • Voor notenpasta's maal je de noten nog een tikkeltje langer in de blender. Dankzij hun hoge vetgehalte kun je bijvoorbeeld van amandelen, hazelnoten en pindanoten de perfecte artisanale pasta maken.
  • Als je noten op voorhand roostert, komt er veel meer smaak vrij en worden ze lekker krokant. Je kunt dit doen in een droge koekenpan. Blijf dan zeker in de buurt zodat de noten niet verbranden. Maar je kunt de noten ook verspreiden over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 6 tot 8 minuten in een oven van 175°C.
  • Klik door naar dit artikel voor nog meer tips om te bakken met noten. Hoe je veilig noten kunt hakken, lees je hier.

Geweldige combinaties voor gebak met noten

  • Walnoten + appeltjes
  • Pindanoten + fondant chocolade
  • Pistachenoten + witte chocolade
  • Hazelnoten + koffie
  • Cashewnoten + gedroogde veenbessen

Aan de slag met onze recepten

Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen