Meest recente artikelen

Is bakken met cacaopoeder gezonder dan met chocolade?

We vroegen het aan een voedingsexpert

Is bakken met cacaopoeder gezonder dan met chocolade? Artikel

Bakken met cacaopoeder of met chocolade: heb jij je al eens afgevraagd wat nu eigenlijk de gezondste keuze is? We gingen te rade bij voedingsdeskundige Lynn De Merlier.

Voedingsdeskundige Lynn De Merlier: "Op de vraag of bakken met cacaopoeder gezonder is dan met chocolade, kan ik volmondig 'ja' antwoorden.

Cacaopoeder wordt namelijk gezien als een echt superfood.

  • Het bevat – zelfs in kleine hoeveelheden – heel wat vitaminen en mineralen.
  • Het is gezond voor je hart en bloedvaten.
  • Het bevat een stof die je geluksgevoel verhoogt.

Bovendien is cacaopoeder ook nog eens caloriearm. Het verschil met chocolade is dat er geen cacaoboter aan te pas komt, en dat scheelt natuurlijk in vetten en calorieën.

Een belangrijk aandachtspunt als je 't koopt: let erop dat je de ongezoete variant kiest!

Klaar om ermee aan de slag te gaan? Hieronder vind je alvast een zalig recept voor chocoladewafels met een vleugje sinaasappel."

Wie is Lynn De Merlier?

Lynn is osteopaat en voedingsdeskundige. Haar doel? Mensen helpen om zich vitaal en fit te voelen. Ze gelooft niet in traditionele diëten die alleen maar gefocust zijn op gewichtsverlies, en ontwikkelde een eigen gezondheidsmodel met als pijlers osteopathie, gezonde voeding en mentale rust. Lynn heeft naast haar praktijk ook een blog, organiseert online workshops rond gezonde voeding en schreef er ook een boek over: ‘Goesting in gezondheid: gezond eten voor rustige darmen en een energiek leven’.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen