Gebak versieren? Zo doe je dat!
Zo wordt het nòg mooier
Het mooiste gebak maak je zélf. Met onze tips & tricks natuurlijk!
Je deeg uitrollen
Voor je kan beginnen met het versieren van je taart moet je natuurlijk eerst het deeg mooi gelijkmatig uitrollen. Hiervoor heb je naast een goede deegroller ook de juiste techniek nodig. Duw niet te hard op de handvaten van je deegroller zodat je niet te diep duwt en je deeg te dun maakt. Om je deeg mooi gelijkmatig uit te rollen kan je langs beide kanten van het deeg een snijplank of stukje hout leggen, zo is je deeg overal even dik.
Mooie randjes
Een taart met een mooi randje ziet er al meteen een pak feestelijker uit. Wij leren je enkele technieken.
In de flow
Maak met 2 vingers golfjes in de deegrand.
Subtiel
Druk met een koffielepel figuren in de deegrand.
Fijn vlechtwerk
Snij 3 fijne repen van de rest van de deegrand. Maak een vlecht, bestrijk de taartrand met losgeklopt eigeel en kleef de vlecht erop.
Speels kantje
Knip met een schaar het deeg in, plooi de reepjes afwisselend naar binnen of buiten.
Heerlijk herfstig
Stans (blad)vormen uit het overtollige deeg en kleef met een beetje eigeel op de taartrand.
Een streepje voor
Druk met een vork streepjes in de rand.
Prachtig versierde taart
Fruittaart onder een dekentje
- Maak een dubbele hoeveelheid zanddeeg voor een taart met een bodem én een dekseltje van deeg.
- Vul het deeg in de taartvorm met fruit naar keuze (bijvoorbeeld 4 gestoofde appelen, 10 gestoofde pruimen en 400 g blauwe bessen) en voeg wat extra kruiden of suiker toe. Bestrijk de taartrand net voor het bakken met losgeklopt eigeel. Verwarm de oven voor op boven- en onderwarmte op 170°C en versier de taart ondertussen op één van de volgende manieren.
Sneak peak
Rol het tweede deeg uit en maak er met een appelboor gaten in. Leg het tweede deeg voorzichtig over de taartvorm, druk de randen zachtjes aan. Verwijder het overtollige deeg met een schaar. Bestrijk met eigeel. Bak 30 minuten in de oven.
Wat een figuur!
Rol het tweede deeg uit en stans of snij er (blad)vormen uit. Decoreer de taart ermee. Bestrijk met eigeel. Bak 30 minuten in de oven.
Goed geweven
- Rol het tweede deeg uit en snij het in repen met behulp van een meetlat en een deegwieltje.
- Leg de repen op het deeg en plooi afwisselend enkele repen dubbel.
- Leg een reep horizontaal en plooi er de dubbelgevouwen repen over.
- Herhaal en plooi nu de andere repen dubbel en leg weer een reep horizontaal.
- Herhaal tot je een mooi raster hebt. Knip de randen bij.
- Bestrijk met eigeel en bak 30 minuten in de oven.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!