Recept

Noten-appeltaart met honingkaramel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Je hebt hiervoor een rechthoekige bakvorm van 12 x 26 cm nodig.

Als je noten op voorhand roostert, komt er veel meer smaak vrij en worden ze lekker krokant.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak het deeg. Meng de suiker met de bloem, het amandelpoeder, het bakpoeder en het zout. Voeg de koude boter in blokjes toe en meng kort met de handen tot een kruimelig deeg. Voeg de eidooiers en het koude water toe en kneed heel kort tot een samenhangend deeg. Beleg de bakvorm met bakpapier. Verdeel de helft van het deeg over de bakvorm: je mag dit met je vingers doen. Druk het goed aan. Leg de rest van het deeg intussen in de koelkast.

  2. 2

    Maak de vulling. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in fijne partjes. Besprenkel ze met citroensap en 1 eetlepel honing. Leg ze op het deeg.

  3. 3

    Rooster de noten in een steelpannetje tot ze licht goudbruin zijn. Neem ze uit de pan. Voeg de boter en 85 gram honing toe aan de pan en warm op. Roer goed door en laat het mengsel 2 minuten op een zacht vuur inkoken. Voeg de room, het zout en de kaneel toe en breng opnieuw aan de kook. Zet de pan van het vuur en voeg de noten opnieuw toe. Giet deze karamel over de appelen.

  4. 4

    Haal de rest van het deeg uit de koelkast. Rol het uit tot 5 mm dikte en bedek hiermee de volledige taartvulling . Bak de taart 35 à 40 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Noten-appeltaart met honingkaramel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!