Recept

Glutenvrije notenkoekjes met chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Bewaar de koekjes tot 5 dagen in een afgesloten doos op een koele plek of in de koelkast. Ook lekker: gebruik een mix van noten, zoals macadamianoten, hazelnoten en amandelen.

Noten voor zoet gebak zijn het liefst ongezouten en ongeroosterd. De gezouten exemplaren kunnen wel lekker zijn voor de afwerking.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Hak de walnoten voor het deeg fijn in de blender. Klop de pindakaas op met de boter en de suiker. Voeg de gehakte walnoten, het amandelpoeder en het snuifje zout toe en meng kort tot een egaal deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

  2. 2

    Rol ongeveer 14 bolletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw ze plat tot 1 cm dikte. Bak ze 12 à 15 minuten in de oven, of tot ze licht goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Smelt de chocolade au bain-marie. Lepel een klein laagje chocolade op de koekjes en werk ze af met een extra walnoot. Laat de chocolade opstijven en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Glutenvrije notenkoekjes met chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!