Recept

Notenbiscuit met wittechocoladecrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieke biscuit, maar dan wel met een luxueuze afwerking met noten én chocolade.

Tip voor de perfecte biscuit: lepel de bloem en het maïszetmeel het liefst met de hand heel voorzichtig onder het beslag. Het basisbeslag voor biscuit bevat namelijk geen boter en net daarom is de structuur zo luchtig. Als je er met een mixer de bloem bij zou mengen, krijg je een minder luchtig beslag.

Ook nodig: • 2 ronde bakvormen van 20 cm diameter voor 3 lagen of 1 vorm van 24 cm voor 2 lagen

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de biscuit. Klop de eieren met de suiker, de vanillesuiker en het zout tot een heel luchtig beslag. Zeef de bloem en het maïszetmeel boven het beslag en roer voorzichtig om.

  2. 2

    Vet de bakvormen grondig in met boter en bestrooi ze met bloem. Giet 1/3 van het beslag in één bakvorm en 2/3 van het beslag in de andere bakvorm. Bak de lage taart 15 minuten en de hoge taart 20 minuten in de oven. Laat de biscuits afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Hak de witte chocolade heel fijn. Verwarm de slagroom tot hij net niet kookt. Giet de room over de chocolade en laat even staan tot de chocolade is gesmolten. Roer om en laat het mengsel afkoelen in de koelkast. Klop de mascarpone nadien luchtig met de gesmolten chocolade.

  4. 4

    Doe de suiker in een steelpan en laat ze smelten samen met de macadamianoten. Laat de suiker voorzichtig karamelliseren en giet de notenkaramel meteen uit op een bakpapier als die lichtbruin wordt. Laat de notenkaramel afkoelen. Hak 2/3 van de gekaramelliseerde noten fijn.

  5. 5

    Snij de bovenkant van de taarten een beetje bij zodat je ze makkelijk kunt stapelen. Snij de hoogste taart in 2 gelijke plakken. Beleg de eerste laag biscuit met een laagje wittechocoladecrème. Bedek met een laag biscuit en herhaal. Bedek de volledige taart met de wittechocoladecrème en werk ze af met de gehakte en volledige noten. Werk de taart af met de verse tijm. Serveer de taart meteen of bewaar ze in de koelkast. Snij de bovenkant van de taarten een beetje bij zodat je ze makkelijk kunt st

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Notenbiscuit met wittechocoladecrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!