Meest recente artikelen

Wat serveer je op een gezonde brunch?

Zout én zoet

Wat serveer je op een gezonde brunch? Artikel

Een brunch, dat is in de eerste plaats genieten. Maar dat kan ook op een gezonde manier. Karolien Olaerts verklapt haar tips.

Karolien Olaerts serveert niet alleen lekkere gezonde gerechtjes voor het hele gezin, ze geeft ook graag antwoord op jouw kookvragen, mét praktische tips en wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies.

“Ik organiseer binnenkort een brunch. Hoe maak ik die voedzaam, lekker én gezellig?”

Karolien: “Een brunch leent zich heel goed voor die heerlijke balans tussen zout en zoet. Groentegerechten passen hier dus perfect bij! Mijn go to is een grote salade van geroosterde groenten, afgewerkt met feta en noten. Voor het zoete deel kies ik zelf graag voor gebak met groenten of een combinatie van groenten en fruit, zoals een bananenbrood, brownies met rode biet of courgette, pompoencake of pannenkoekjes met wortel. In mijn kookboeken vind je tal van recepten! Kies daarnaast zoveel mogelijk voor volkorenproducten en voeg eitjes toe. Eieren zijn een heel voedzame proteïnebron en je kunt ze op veel verschillende manieren klaarmaken. Een frittata is een perfecte manier om nog wat extra groenten in je menu te krijgen. Maar vergeet bovenal niet te genieten. Brunchen draait rond gezellig samenzijn. Een voedzame twist is een leuke extra, maar ook niet meer dan dat.”

Ideetjes van Libelle Lekker voor jouw gezonde brunch

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Karolien Olaerts

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen