• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Courgette-brownies

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke browie op basis van courgette. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Snijd je courgettes fijn en doe de fijngesneden courgettes in een zeefje. Hang het zeefje met de courgette boven een kom en bestrooi de fijngesneden courgette met wat zout. Laat uitlekken.

  3. 3

    Smelt de chocolade met de boter in de microgolf. Meng alles goed en laat wat afkoelen.

  4. 4

    Meng de eieren en de suiker in een mengkom tot ze mooi luchtig zijn en verdubbeld zijn in volume (dit kan zo’n 8 min. duren).

  5. 5

    Meng het chocolademengsel voorzichtig onder het eimengsel en meng de fijngesneden courgette en de fijngehakte noten eronder.

  6. 6

    Meng de bloem met het bicarbonaat en het bakpoeder. Zeef alles boven het chocoladebeslag en meng tot je een mooi beslag krijgt.

  7. 7

    Giet het geheel in een diepe bakplaat met bakpapier en bak zo’n 30 min. in de oven. Bovenaan moet er zich een papierachtig velletje vormen en het beslag mag nog een beetje zacht zijn in het midden. Haal uit de oven, laat afkoelen en snij in stukken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Snijd je courgettes fijn en doe de fijngesneden courgettes in een zeefje. Hang het zeefje met de courgette boven een kom en bestrooi de fijngesneden courgette met wat zout. Laat uitlekken.

  3. 3

    Smelt de chocolade met de boter in de microgolf. Meng alles goed en laat wat afkoelen.

  4. 4

    Meng de eieren en de suiker in een mengkom tot ze mooi luchtig zijn en verdubbeld zijn in volume (dit kan zo’n 8 min. duren).

  5. 5

    Meng het chocolademengsel voorzichtig onder het eimengsel en meng de fijngesneden courgette en de fijngehakte noten eronder.

  6. 6

    Meng de bloem met het bicarbonaat en het bakpoeder. Zeef alles boven het chocoladebeslag en meng tot je een mooi beslag krijgt.

  7. 7

    Giet het geheel in een diepe bakplaat met bakpapier en bak zo’n 30 min. in de oven. Bovenaan moet er zich een papierachtig velletje vormen en het beslag mag nog een beetje zacht zijn in het midden. Haal uit de oven, laat afkoelen en snij in stukken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.