Gezond bananenbrood
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gezond bananenbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassiek bananenbrood is vaak gewoon een cake met banaan. Niets mis mee, maar wij gaan voor een gezonde variant. Ideaal als ontbijt of tussendoortje! 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de bananen uit de schil. Mix ze samen met de dadels glad. Roer er de eieren onder. Doe er het vanille-extract bij en roer er de zure room onder.

  2. 2

    Spatel het amandelmeel, de speltbloem, het bakpoeder en het zout onder het mengsel.

  3. 3

    Hak de chocolade en de noten fijn en meng ze onder het beslag.

  4. 4

    Vet een cakevorm in met wat vetstof en bestuif met bloem. Giet het beslag erin. Werk af met de amandelschilfers. Bak het bananenbrood 45 minuten tot 1 uur in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de bananen uit de schil. Mix ze samen met de dadels glad. Roer er de eieren onder. Doe er het vanille-extract bij en roer er de zure room onder.

  2. 2

    Spatel het amandelmeel, de speltbloem, het bakpoeder en het zout onder het mengsel.

  3. 3

    Hak de chocolade en de noten fijn en meng ze onder het beslag.

  4. 4

    Vet een cakevorm in met wat vetstof en bestuif met bloem. Giet het beslag erin. Werk af met de amandelschilfers. Bak het bananenbrood 45 minuten tot 1 uur in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.