Winterse salade met geroosterde pompoen, vijgen en feta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Winterse salade met geroosterde pompoen, vijgen en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De pompoen kun je al een dag op voorhand roosteren. Zo is de salade de dag zelf in amper 15 minuten klaar!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en halveer de butternut. Verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in halve maantjes.

  2. 2

    Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid ze met de chilivlokken, het komijnpoeder, peper en zout. Sprenkel er de honing en 2 eetlepel olijfolie over, meng alles goed door elkaar en rooster zo’n 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Spoel en droog de sla. Snij de vijgen in partjes. Schik de sla in een kom en leg er de geroosterde pompoen, de vijgen en de kiemgroenten bij. Verkruimel er de feta over. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en werk af met de gekneusde roze peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en halveer de butternut. Verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in halve maantjes.

  2. 2

    Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en kruid ze met de chilivlokken, het komijnpoeder, peper en zout. Sprenkel er de honing en 2 eetlepel olijfolie over, meng alles goed door elkaar en rooster zo’n 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Spoel en droog de sla. Snij de vijgen in partjes. Schik de sla in een kom en leg er de geroosterde pompoen, de vijgen en de kiemgroenten bij. Verkruimel er de feta over. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en werk af met de gekneusde roze peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.